« terug

Onderwijsmuseum De Holland Dordrecht

Het monumentale kantoorgebouw van brandverzekeringsmaatschappij De Holland van 1859 (Van Ravesteijn, 1939) werd getransformeerd tot Nationaal Onderwijsmuseum. De open kantoorvloer op de bel-etage en het souterrain werd heringericht als expositieruimte. Aan weerszijden van de entree werden een educatieve en een horecaruimte gerealiseerd, in de oorspronkelijke vormtaal van Van Ravesteijn. Een nieuw, centraal gelegen trap- en liftelement ontsluit nu de drie verdiepingen. De commissarissenkamer is in de oorspronkelijke staat hersteld en wordt als representatieve, verhuurbare ruimte gebruikt.

gerenoveerde voorgevel onderwijsmuseum De Holland, Dordrecht
entree balie Onderwijsmuseum
tentoonstellingsruimte met vide naar souterrain
tentoonstellingsruimte
expositieruimte met horeca (l) en nieuwe puien, op basis vormtaal Van Ravesteijn
cafe, museumwinkel en entree
café met nieuwe bar
café met leestafel
detail leestafel
detail binnenpui café
expositieruimte in souterrain met trap- en liftelement naar verdieping
centraal trap- en liftelement
aanlanding trap en lift in commissarissenkamer
detail pui commissarissenkamer
garderobe in souterrain
lockers in souterrain
sanitair blok in souterain
kantoor brandverzekeringsmaatschappij De Holland in 1939