« terug

Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

De nieuwbouw van het Stedelijk Museum is onderdeel van het in 2013 geopende Museumkwartier ’s-Hertogenbosch. Bierman Henket heeft verschillende onderdelen van het interieur ontworpen. De slingerende trap van de entreehal is het meest in het oog springende element. De trap moet bezoekers verleiden de bovenliggende museumzalen te bezoeken. In samenwerking met Ingo Maurer werd een lichtplan ontwikkeld. De entreebalie en het daarachter gelegen auditorium werden ontworpen in samenwerking met Estudio Campana uit Brazilië. Voor de zaal voor wisselende exposities werd een nieuw systeem van verplaatsbare wanden ontworpen. De tentoonstelling in de daglichtzaal is ontworpen door Studio Van Eijk en Van der Lubbe.

trap entreehal, fotografie Joep Jacobs
entree Stedelijk Museum
trap met bovenlicht en LED armaturen
trap op eerste verdieping
zaal voor wisselende exposities met verplaatsbare wanden
daglichtzaal met vaste collectie keramiek en sierraden
entreebalie met auditorium
auditorium, foto Marije Kuiper
wandbekleding auditorium, foto Marije Kuiper
hangers garderobe Stedelijk Museum, foto Marije Kuiper
lockers garderobe met logo Stedelijk museum, foto Bierman Henket
gang met links het auditorium en rechts de museumtuin