« terug

ondergrondse uitbreiding Academie Dans en Theater Arnhem

Om in het ondergronds gebouw toch daglicht binnen te krijgen, is een groot atrium met glazen dak ontworpen. In de wanden  tussen atrium en de omringende klas- en repeteerlokalen zijn boven ooghoogte glaspartijen aangebracht. Hierdoor dringt daglicht diep de studio’s binnen. Gietijzeren dwarsliggers doorkruizen het atrium. Een stelsel van loopbruggen en plateaus creëert allerlei plekken. Deze zijn in samenwerking met Marijke van der Wijst ingericht met rode zitbanken.

schoolgebouw Gerrit Rietveld met uitbreiding op voorgrond, foto Michel Kievits
atrium met zicht op bomen en lucht
omloop langs dansstudio’s
dansstudio met daglicht door atrium en binnenpui
atrium met zitplekken
gerenoveerd interieur naastgelegen gebouw Rietveld (1958)