« terug

Fries Museum Leeuwarden

Het nieuwe Fries Museum is een openbaar gebouw waar het vernieuwde Wilhelminaplein naadloos over gaat in de entreehal van het museumgebouw. Een stelsel van trappen loopt rond een grote vide en verbindt de verschillende verdiepingen met museumzalen, filmzalen, een brasserie en kantoren. De werkplekken zijn ingericht volgens de principes van Het Nieuwe Werken. Het publieke deel van het gebouw is ingericht door Bierman Henket. Met een entreebalie, een museumwinkel, filmzalen, een garderobe en een reeks aan zitjes en zitelementen. Het gebouw is open en gastvrij en moet winkelend publiek verleiden het bovenliggende museum of filmtheater te bezoeken.

Fries Museum aan vernieuwd Wilhelminaplein, fotografie Michel Kievits
vergaderruimte op bovenste verdieping
sokkels met maquettes op omloop
daglichtzaal Fries Museum
vide met trappen, loopbruggen en doorkijk naar de stad
entree en brasserie
zitelementen entresol met wandkleed Claudy Jongstra, foto Michel Kievits
entreehal met openbare doorloop naar achtergelegen winkelcentrum
entreebalie met vide entresol en wandkleed Claudy Jongstra, foto Michel Kievits
museumwinkel met combinatie display en zitelement, foto Michel Kievits
kastenwand museumwinkel
garderobe met lockers
filmzaal, foto Michel Kievits