« terug

rouwcentrum De Nieuwe Ooster Amsterdam

In de facilitaire zone van begraafplaats De Nieuwe Ooster ligt een langgerekt kantoor en rouwcentrum. Het rouwcentrum opent zich richting de begraafplaats. Op ingenieuze wijze zijn vier rouwkamers, twee foyers en ondersteunende faciliteiten met elkaar verweven. Houten lamellen voor de glazen puien breken het daglicht en zorgen voor privacy. Schuivende wanden kunnen geluiddicht de rouwkamers afscheiden van de voorruimte. Ten behoeve van akoestische demping hebben de PlexWood schuifwanden een speciaal ontworpen freespatroon gekregen. Het meubilair is ontworpen door Claudia Stalpers.

 

entree rouwcentrum, fotografie René de Wit
entree en doorkijk naar rouwkamers
voorruimte met gesloten rouwkamer
voorruimte met geopende rouwkamer
rouwkamer
schuifwanden uit gefreesd PlexWood, foto Bierman Henket
monster freeswerk, foto Bierman Henket