« terug

Cultuurcluster Hof van Heeckeren Zutphen

In het monumentale Hof van Heeckeren zijn het Museum Henriette Polak, het Stedelijk Museum en de gemeentelijke afdeling Archeologie samengebracht. Het Cultuurcluster is voor het publiek toegankelijk gemaakt via een barokke schelpenkoepel en de tuin. Een entreepaviljoen met kassa, museumwinkel en auditorium markeert het begin van de museale route door het complex.
Het bestaande gebouw is volledig gerenoveerd. Bestaande, monumentale elementen en karakteristieken zijn gerestaureerd. Latere toevoegingen zijn grotendeels verwijderd ten behoeve van grotere expositieruimtes. Bierman Henket interieur ontwierp onder andere de kassa, de museumwinkel en de garderobe.

displays museumshop entreepaviljoen Musea Zutphen, fotografie Joep Jacobs
kassameubel entreepaviljoen Musea Zutphen, fotografie Joep Jacobs
zaal voor wisselende tentoonstellingen Musea Zutphen, fotografie Joep Jacobs
zaal voor wisselende tentoonstellingen Musea Zutphen, fotograaf Joep Jacobs
auditorium met zicht op schelpenkoepel Musea Zutphen, fotografie Joep Jacobs
garderobemeubel Musea Zutphen, fotografie Joep Jacobs
entreepaviljoen Musea Zutphen met doorkijk naar auditorium, fotografie Jeroen Jacobs