« terug

Crematorium Zuiderhof Hilversum

Begraafplaats Zuiderhof - in 1958 ontworpen door Dudok - is uitgebreid met een crematorium in een van de bestaande dienstgebouwen. In een ander bijgebouw is een kantoor voor ontvangst en as-uitgifte gerealiseerd. De voormalige dienstwoning is uitgebreid met een condoleance- en koffieruimte. Tussen beide gebouwen ligt een verstilde tuin met zicht op het naastgelegen natuurgebied Zuiderheide. De indeling van de ruimtes is flexibel; de vormgeving is ingetogen en sluit aan op de vormtaal van Dudok. 

koffie- en condoleanceruimte in uitbreiding voormalige dienstwoning
koffie- en condoleanceruimte in uitbreiding voormalige dienstwoning
garderobe koffie- en condoleanceruimte
afscheidsruimte nabij crematieoven in voormalig werkplaats
afscheidsruimte bij crematieoven in voormalige werkplaats
nieuwe katafalk in auditorium Dudok