« back

Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

The new development for the Stedelijk Museum forms part of the Museumkwartier ’s-Hertogenbosch centre, opened in 2013. Bierman Henket designed several parts of the interior. The winding flight of stairs in the entrance hall is the most striking element. The staircase is intended to tempt visitors to visit the upper museum halls. The lighting plan was designed in collaboration with Ingo Maurer. The entrance reception desk and the auditorium situated behind it were designed in conjunction with Estudio Campana from Brazil. A new system of moveable partitions was designed for the hall with temporary exhibitions. The exhibition in the daylight hall was designed by Studio Van Eijk and Van der Lubbe.

staircase entrance hall, photograph Joep Jacobs
entrance Stedelijk Museum
staircase with overhead lighting and LED fittings
staircase on first floor
hall for temporary exhibitions with moveable partitions
daylight hall with permanent collection of ceramics, jewellery and ornaments
entrance reception desk with auditorium
auditorium, photograph Marije Kuiper
wall covering, auditorium, photograph Marije Kuiper
coat hangers, cloakroom, photograph Marije Kuiper
lockers, cloakroom with Stedelijk Museum logo, photograph BHi
passageway with auditorium on the left and museum garden on the right