« back

Cultural Centre Hof van Heeckeren Zutphen

In het monumentale Hof van Heeckeren zijn het Museum Henriette Polak, het Stedelijk Museum en de gemeentelijke afdeling Archeologie samengebracht. Het Cultuurcluster is voor het publiek toegankelijk gemaakt via een barokke schelpenkoepel en de tuin. Een entreepaviljoen met kassa, museumwinkel en auditorium markeert het begin van de museale route door het complex.
Het bestaande gebouw is volledig gerenoveerd. Bestaande, monumentale elementen en karakteristieken zijn gerestaureerd. Latere toevoegingen zijn grotendeels verwijderd ten behoeve van grotere expositieruimtes. Bierman Henket interieur ontwierp onder andere de kassa, de museumwinkel en de garderobe.

displays museum shop entrance pavilion museums Zutphen, photograph Joep Jacobs
cash desk furniture museums Zutphen, photograph Joep Jacobs
room for temporary exhibitions Museums Zutphen, photograph Joep Jacobs
room for temporary exhibitions Museums Zutphen, photograph Joep Jacobs
auditorium overlooking dome shells museums Zutphen, phtograph Joep Jacobs
wardrobe furniture museums Zutphen, fotographJoep Jacobs
entrance pavilion museums Zutphen with look through auditorium, photograph Joep Jacobs