« back

Crematorium Zuiderhof Hilversum

Zuiderhof cemetry in Hilversum – designed by Dudok in 1958 – will be extended with a crematory in one of the existing service buildings. Offices will be located in one of the other existing buildings. The former staff residence will be transformed into a condoleance and coffee room. Between these buildings a garden overlooks the adjacent woodlands Zuiderheide. The layout of the rooms is flexible; the design is modest and consistent with Dudoks idiom.

 

Zuiderhof Cemetery Hilversum (Dudok 1958)
Zuiderhof Cemetery, Hilversum: offices on left, crematorium and reception hall on the right hand.
Zuiderhof Cemetery: reception hall
crematorium and reception hall
auditorium with coffee buffet in former service home
family room next to oven in crematorium
reception desk in offices
consulting room in offices